Jaf de 300.000 de euro din casa unei bătrâne de 87 de ani din România

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

300.000 de euro au fost furați din casa unei bătrâne în vârstă de 87 de ani din orașul Pâncota, județul Arad, relatează publicația online aradon.ro.

Banii se aflau într-un seif și se pare că îi aparțineau fiului bătrânei, care are mai multe afaceri în oraș.

Femeia locuiește singură, iar în dimineața de 22 noiembrie s-a trezit puțin după ora 07:00 și a mers la baie. Aici, asupra ei s-a năpustit un bărbat cu cagulă, a amenințat-o cu moartea și a îmbrâncit-o, cerându-i cheia seifului.

Însă deoarece bătrâna nu avea cheia, hoțul a tăiat seiful cu flexul și a fugit cu banii.

„M-am culcat, iar dimineața când m-am trezit am simțit că cineva mă ia după gât, dar m-a lăsat imediat. M-a întrebat unde-i cheia de la seif. «Eu vreau cheia din seif», mi-a spus. I-am spus că nu e la mine cheia, că nu o am. Tot mi-a cerut cheia și mi-a spus că dacă nu îi dau cheia mă omoară. Atunci am fost foarte hotărâtă. M-am pus în fața lui și i-am spus: «Uite, aici sunt! Omoară-mă! Omoară-mă dacă vrei să mă omori!». Am văzut că-și schimbă culoarea la față. Apoi a luat un flex și s-a pus să taie seiful până când a ajuns la bani. A luat banii și a plecat. S-a ascuns de cu seară în baie și a stat în casă până m-am trezit”, a povestit femeia pentru sursa citată.

Femeia a mai declarat că hoțul nu a fost singur și că îl aștepta cineva afară, în stradă: „A vorbit la telefon cu alții. Unul precis a fost, poate doi”.

Acum, furtul este investigat de Poliție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.