Iubitorii de munte pot ajunge la poalele Ciucaşului cu trenul

Munţii Ciucaş. Foto: The Vindictive, Wikimedia Commons

Pasionaţii de drumeţii montane pot ajunge din nou, cu trenul, într-o comună din care se poate porni pe trasee din Munţii Ciucaş.

Potrivit carpati.org, traficul feroviar pe ruta Ploieşti Sud-Măneciu a fost reluat din data de 23 noiembrie. Zilnic, patru trenuri Regio fac legătura între cele două staţii.

Măneciu este o comună cu circa 10.000 de locuitori, din judeţul Prahova. Aşezarea se află la poalele sudice ale Ciucaşului, pe valea râului Telejen. În apropiere se află o hidrocentrală, dată în folosinţă chiar în anul căderii comunismului, 1989. În spatele barajului Măneciu se întinde un lac de acumulare de doi kilometri pătraţi.

În această comună se află şi Cheia, o staţiune cu numeroase locuri de cazare. Munţii Ciucaş fac parte din Carpaţii de Curbură, cele mai înalte vârfuri din masiv fiind Ciucaş (1954 m), Gropşoare (1883 m) şi Zăganu (1817 m).

mersul trenurilor pl maneciuDacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.