Îți dorești o combină frigorifică sau frigider? Iată ce trebuie să știi

Un frigider este, practic, o unitate simplă de refrigerare care menține alimentele la o temperatură rece. Are, de obicei, un singur compartiment și este potrivit pentru depozitarea alimentelor proaspete, cum ar fi fructele, legumele și produsele lactate. Pe de altă parte, o combina frigorifică este mai complexă și oferă atât un compartiment de răcire pentru alimentele proaspete, cât și un congelator pentru depozitarea alimentelor. Deci, practic, este o combinație a unui frigider și a unui congelator într-un singur aparat electrocasnic. Acest tip de aparat este excelent pentru cei care doresc să aibă opțiunea de a păstra atât alimente proaspete, cât și cele congelate în același loc.

Astăzi este rândul lui Beko, un brand care a cucerit în mod neașteptat piața electrocasnicelor și a devenit unul dintre primii producători din Europa. Și vom vorbi despre combina frigorifică Beko. 

Caracteristici combină frigorifică Beko:

Ușa unică pentru combina frigorifică Beko: în acest tip de congelator, congelatorul nu este accesibil printr-o ușă separată și are un volum limitat. Modelele cu o singură ușă produse de Beko fac nu prea depășesc 84 cm înălțime, cu o capacitate cuprinsă între 86 și 101 l.

Ușa dublă pentru combina frigorifică Beko: în cazul modelelor cu ușă dublă, congelatorul este poziționat deasupra camerei frigorifice și are, de obicei, două rafturi și un volum redus în comparație cu modelele mai mari (la frigiderele Beko, acesta variază de la 46 l la 139 în cazul celor mai avansate modele). Camera frigorifică este în mod natural mai mare, cu un volum net de aproximativ 3,5 ori mai mare decât cel al congelatorului.

Uși combinate pentru combina frigorifică Beko: vorbim aici despre modelele cu două uși cu un congelator mai mare (începând de la 87 l). De fapt sunt trei rafturi în loc de două și sunt poziționate sub camera frigorifică. Beko oferă în jur de 30 de modele combinate, dintre care majoritatea au un volum cuprins între 215 și 326 l în compartimentul congelator.

Patru uși pentru combina frigorifică Beko: începând cu 2016, Beko și-a propus să cucerească piața americană. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, de câțiva ani încoace, catalogul său include o serie de modele de frigidere așa-numite „americane”, care sunt, din ce în ce mai solicitate și pe piața din România. Printre acestea se numără cinci modele cu patru uși, caracterizate de o lățime peste medie (între 76 și 90 cm) și de deschiderea tipică de tip „fereastră” a camerei frigorifice, a cărei capacitate poate depăși 380 de litri. Congelatorul, poziționat sub frigider, fie folosește același sistem de deschidere cu două uși, fie are două sertare mari cu uși separate, cu un volum net considerabil, între 150 și 165 de litri;

Side by side pentru combina frigorifică Beko: are un sistem de deschidere asemănător cu cel al unui dulap, în care în spatele ușii din stânga se află congelatorul, iar în dreapta frigiderul, ambele fiind verticale. Acestea sunt, de asemenea, foarte late (90-91 cm) și foarte încăpătoare, cu congelatoare al căror volum net variază între 145 și 190 l, iar frigiderele au o capacitate de până la 368 l.

Dacă ești fan Samsung (poate ai în casă televizoare Samsung sau pur și simplu ai încredere și îți place acest brand), poți opta și pentru un frigider Samsung, pe gustul tău. Estetica rafinată și capacitatea mare de litri într-un spațiu record pentru categoria sa fac dintr-un frigider Samsung o linie absolut modernă și rafinată. Tehnologia de răcire este no frost și, datorită acțiunii combinate a tehnologiilor Twin Cooling și Multi Flow, umiditatea și temperatura rămân constante, garantând conservarea perfectă a alimentelor și creșterea timpului de depozitare.

Sistemul no frost Premium al unui frigider Samsung elimină posibilitatea apariției mucegaiului și a bacteriilor, iar temperatura rămâne constantă în fiecare zonă a frigiderului, astfel încât alimentele pot fi depozitate liber oriunde.

În congelator, excesul de umiditate va fi eliminat astfel încât să nu se formeze straturi de îngheț pe pereți, asigurând o calitate excelentă a frigului și spațiu liber pentru aranjarea alimentelor. Spațiile generoase, sertarele transparente pentru a ține totul sub control și iluminarea interioară îl fac convenabil de utilizat. Sistemul special al unui frigider Samsung, Cool Curtain, permite distribuirea aerului rece în ușa tejghelei pentru a asigura, de asemenea, prospețimea sticlelor. Rafturile din sticlă au un profil anti-picurare care împiedică lichidele să cadă în rafturile de dedesubt. Iar deschiderea ușii este reversibilă la unele modele din gamă, așa că poți să muți ușa unui frigider Samsung pe ce parte vrei tu!

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: