Italia se redeschide pentru turiști în iunie. Va primi doar persoane cu pașaport de vaccinare

alegeri italia 2018
Foto: Eric Gaba Wikimedia Commons / Hans / pixabay.com

Premierul italian Mario Draghi a declarat că Guvernul de la Roma va redeschide economia țării în luna iunie, însă turiștii care vor să viziteze peninsula vor avea nevoie de pașaport de vaccinare.

Draghi a spus că țara sa va continua efortul de vaccinare până la redeschiderea economiei, ținta autorităților fiind administrarea a 500.000 de doze zilnic până la finalul lunii aprilie.

”2 iunie este sărbătoare națională și poate fi momentul în care vom redeschide turismul”, a declarat și ministrul Turismului, Massimo Caravaglia, la postul TV La7.

”Vor fi și afaceri care pot fi redeschise pe timpul nopții, cum ar fi frizeriile, de exemplu. Altele, în schimb, precum marile hoteluri, vor trebui să mai aștepte. Monitorizăm datele medicale cu atenție și pe baza acestora vom face tot posibilul să redeschidem toate afacerile cât mai curând posibil”, a adăugat ministrul italian.

Italia este în carantină în acest moment, însă restricțiile ar putea fi ridicate chiar mai devreme decât termenul înaintat de premier, multe dintre măsuri urmând să fie eliminate în luna mai.

Declarațiile oficialilor italieni vin pe fondul unor proteste organizate de antreprenorii și muncitorii afectați de restricții. O demonstrație organizată în fața clădirii Parlamentului italian a dus la izbucnirea unor ciocniri violente cu forțele de ordine.

Italia nu permite în acest moment călătoriile neesențiale, iar testarea sau carantina sunt obligatorii pentru toate persoanele care ajung în Peninsulă.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.