Italia iese din carantină. Când se ridică restricțiile de călătorie

Guvernul italian a semnat decretul prin care vor fi permise din nou călătoriile, atât în interiorul, cât și în exteriorul țării, după luni de zile de carantină.

Măsurile de relaxare a restricțiilor de circulație vor intra în vigoare în 3 iunie.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, iar autoritățile încearcă să repornească economia după mai bine de două luni de carantină.

Rata de infecție a scăzut considerabil în ultimele zile în Italia, țară unde peste 31.600 de oameni au murit din cauza virusului.

Italia a fost prima țară europeană care a impus restricții la nivel național la scurt timp după ce devenise evident că în nordul țării sunt mai multe focare de coronavirus.

Relaxarea restricțiilor de circulație vine la o lună după ce autoritățile au permis deschiderea fabricilor și a parcurilor.

Unele regiuni italiene au cerut o accelerare a ridicării restricțiilor, însă premierul Giuseppe Conte a spus că totul se va face gradual, pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri.

Magazinele și restaurantele se vor deschide în 18 mai, dar doar respectând principiile de distanțare socială.

Bisericile vor fi și ele deschise.

Mai mult, guvernul italian a aprobat un pachet de ajutorare economică pentru afaceri și familii în valoare de 55 de miliarde de euro.