Italia. Cine a împușcat fetița unei românce în brațele mamei

FOTO: serghei_topor/Pixabay.com
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

Săptămâna trecută, o fetiță de un an a unei românce a fost împușcată în brațele mamei sale. Potrivit autorităților italiene, incidentul a avut loc miercuri după-amiază, într-o tabără de romi de la marginea capitalei Italiei.

Potrivit La Stampa, bărbatul care a împușcat fetița este un italian în vârstă de 50 de ani. Acesta spune că a fost o greșeală.

„Făceam niște probe cu arma, am tras în aer și am lovit din greșeală acea familie”, a spus bărbatul în timpul anchetei, potrivit presei italiene.

Anchetatorii trebuie să vadă acum dacă în spatele acestui act nu se află un motiv de ură rasială.

Italianul a fost funcționar în Senatul Italiei și deținea două arme cu aer comprimat, pe care anchetatorii le-au confiscat.

Fetița a fost dusă la spital imediat după incident, iar acum este în stare stabilă. Doctorii speră să nu rămână într-un scaun cu rotile pentru restul vieții, pentru că împușcătura ar fi produs leziuni la coloana vertebrală.

Mama fetiței le-a povestit carabinierilor că a auzit o împușcătură și după câteva clipe fetița din brațele ei a început să sângereze.

Ministerul de Externe român a avut o reacție imediat după incident. „Ambasada României la Roma are în atenție cazul semnalat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la circumstanțele producerii incidentului, cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. (…)

Ambasada României la Roma menține cazul în atenție, este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale”, se arată în comunicatul MAE.

FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.