Italia a intrat în lockdown

FOTO: canonfan/Pixabay.com

FOTO: canonfan/Pixabay.com

Timp de trei zile, în perioada sărbătorilor pascale catolice, Italia a intrat într-un lockdown strict, potrivit BBC.  Toate regiunile se află acum în „zona roșie”, iar țara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

Deplasările neesențiale sunt interzise, însă oamenilor li se permite să stea la masa de Paște în casele lor împreună cu alți indivizi.

Sunt deschise bisericile, însă credincioșilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfășoară în apropierea caselor lor.

La fel ca anul trecut, Papa Francisc va transmite mesajul de Paște din piața goală a Sfântului Petru.

După acest weekend, mai mult regiuni vor rămâne în restricțiile zone portocalii sau roșii până la sfârșitul lunii.

În urmă cu două zile, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că măsurile care se aplicau deja în 19 regiuni administrative vor fi extinse pentru patru săptămâni la nivelul întregii țări.

Începând de sâmbătă, toate magazinele considerate neesențiale vor fi închise. În plus, se aplică stricte restricționări ale libertății de mișcare. În premieră în acest an școlar, vor fi închise și școlile.

În întreaga țară intră în vigoare restricții de mișcare: cei care ies din casă pentru plimbări sau sport nu au voie să se îndepărteze mai mult de 10 kilometri de locuința lor. Aceste reguli sunt deja în vigoare în anumite regiuni ale Franței.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version