Italia a anunțat cel mai mic număr de noi cazuri de coronavirus de la începutul epidemiei

FOTO: canonfan/Pixabay.com
FOTO: canonfan/Pixabay.com

Italia a anunțat cel mai mic număr de cazuri noi de coronavirus după primele zile ale epidemiei, care a izbucnit în această țară la sfârșitul lunii februarie. Autoritățile italiene au raportat, marți, doar 122 de cazuri.

Primul caz de transmitere locală a fost înregistrat în Italia pe 20 februarie. Șase zile mai târziu, Italia avea deja 76 de cazuri noi, iar în ziua următoare a ajuns la 252 de infecții noi. După datele comunicate marți, Agenția de Protecție Civilă italiană a anunțat că numărul total al infectărilor a urcat la 238.833, iar bilanțul deceselor a crescut cu 18 victime și a ajuns la 34.675.

O altă veste pozitivă vizează cazurile active, al căror număr a scăzut cu peste o mie în comparaţie cu ziua de luni şi a ajuns la 19.573. Acest parametru a atins valoarea maximală – 108.000 – în data de 19 aprilie.

Chiar dacă cifrele sunt în scădere, autoritățile medicale italiene au tras un semnal de alarmă în privința pericolelor legate de apariția celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus în Italia.

„Nu putem să excludem un nou val la toamnă”, a prevenit Massimo Galli, specialist în maladii infecţioase la spitalul Sacco din Milano, pentru cotidianul La Repubblica. După părerea sa, este încă „prea devreme” pentru ca italienii să renunţe la măştile sanitare.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile sanitare au îndemnat populaţia la prudenţă, după ce au observat „semnale de alertă legate de transmiterea” coronavirusului, în special în urma a două focare apărute la Roma, subliniind că „circulaţia virusului este încă foarte mare”.

„Să rămânem prudenţi până la sosirea pe piaţă a unui vaccin. Italia a făcut un efort uriaş şi a obţinut rezultate extraordinare. Însă nu ar trebui să le facem să devină inutile prin comportamente puţin responsabile, precum „movida”, pentru că ar trebui să cinstim memoria celor 34.000 de victime”, a declarat la rândul său Franco Locatelli, un medic care prezidează Consiliul Superior al Sănătăţii şi este consilier guvernamental, potrivit Corriere della Sera.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.