ISW: Ucrainenii sunt în ofensivă în jurul Harkovului și ar putea amenința liniile de comunicații rusești

Institutul pentru Studiul Războiului transmite, în cea mai recentă evaluare, că forțele rusești au continuat operațiunile ofensive ineficiente în sudul regiunilor Harkov, Donețk și Luhansk, fără a obține câștiguri teritoriale semnificative în ultimele 24 de ore.

Operațiunile ofensive ucrainene din jurul Harkovului au probabil ca scop să împingă forțele rusești astfel încât orașul să iasă din raza de acțiune a artileriei, să forțeze unitățile rusești să se redisloce de pe axa Izium și, potențial, să amenințe liniile de comunicații rusești.

Specialiștii Institutului pentru Studiul Războiului mai spun că forțele rusești au desfășurat operațiuni ofensive limitate spre orașul Zaporojie, dar nu au efectuat niciun atac în oblasturile Herson și Nikolaev în ultimele 24 de ore.

De asemenea, oficialii și ofițerii militari ucraineni au confirmat faptulă că rușii au pătruns chiar în Azovstal și că forțele ucrainene pierd teren acolo. E posibil ca armata rusă să captureze combinatul în următoarele zile.

Trupele ucrainene au afirmat că au recucerit teritoriu suplimentar la vest de Herson, dar ISW nu poate confirma în mod independent niciun avans.