Un român a ajuns șeful transportului public din Abu Dhabi

istvan csuzi abu dhabi
Istvan Csuzi va prelua conducerea transportului public din Abu Dhabi de la 1 mai. Foto: Captură Digi24 / Leonid Iaitskyi (Flickr)

Un român din Oradea va prelua conducerea transportului public din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, relatează Digi24.

Istvan Csuzi a condus timp de 8 ani Societatea de Transport în comun din Oradea și a reușit să modernizeze transportul în comun din oraș: au fost introduse staţii cu afişaj electronic pentru durata de aşteptare, precum și plata electronică sau prin SMS a biletelor.

„Am început prima dată cu introducerea uniformei, după care am îmbunătăţit sistemul de mentenanţă atât la tramvaie cât şi la autobuze. Am introdus e-ticketingul. Avem un sistem performant de transport public care circula la minut aproape”, a povestit pentru postul de televizune Istvan Csuzi, directorul societății de transport local Oradea.

Acum, directorul instituţiei a primit oferta de a conduce sistemul de transport public din Abu Dhabi și a decis să o accepte.

„Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, a explicat Istvan Csuzi.

În capitala Emiratelor Arabe, el va răspunde de crearea în ritm alert a unor reţele complexe de transport public. În următorii 5 ani, autorităţile din Abu Dhabi vor investi 1,5 miliarde de euro în reţeaua de tramvai care va fi construită în metropolă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.