Isteria kilogramelor în plus. Restaurante obligate să treacă în meniu și caloriile

FOTO: Rick Dikeman/Wikimedia Commons
FOTO: Rick Dikeman/Wikimedia Commons

Agenția americană pentru alimente și medicamente a anunțat o reglemantare prin care încearcă să oblige restaurantele din SUA să scrie în meniu și numărul de calorii pe care îl are fiecare fel de mâncare.

Potrivit agerpres.ro, această decizie este pentru a sprijini combaterea obezității din Statele Unite. Reprezentanții agenției Food and Drug Administration spun că americanii vor să aibă informații foarte exacte despre ceea ce mănâncă.

Mai mult, în meniu e posibil să apar inclusiv date despre conținutul de grăsimi saturate, acizi grași, colesterol, sodiu, glucide, fibre, zahăr și proteine.

La acest proiect se lucrează de aproape trei ani. Pentru început, regula se va aplica în cazul lanțurilor de restaurante și societăți de distribuție care au cel puțin 20 de unități.

Câte calorii are o felie de pizza

De asemeanea, sunt vizate și lanțurile de cinematografe, care vor fi nevoite să dea toate datele legate de pop-corn sau băuturi carbogazoaze.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.