Israel câștigă Eurovision 2018 cu o cântăreață ”diferită”. Clasamentul final al competiției

Sursa foto: eurovisionworld.com

Israelul a câștigat pentru a patra oară în istorie concursul muzical Eurovision. În 2018, trofeul i-a revenit unei cântărețe în vârstă de 25 de ani, Netta.

”Vă mulțumesc că ați ales diferit”, a spus Netta, aproape în lacrimi după anunțul victoriei. Tânăra face referire inclusiv la problemele sale de greutate, cu atât mai mult cu cât pe locul doi s-a clasat una dintre cele mai sexy artiste din finală, reprezentanta Ciprului, Eleni Foureira.

Clasamentul final al concursului Eurovision 2018:

1. Israel
2. Cipru
3. Austria
4. Germania
5. Italia
6. Cehia
7. Suedia
8. Estonia
9. Danemarca
10. Moldova
11. Albania
12. Lituania
13. Franța
14. Bulgaria
15. Norvegia
16. Irlanda
17. Ucraina
18. Olanda
19. Serbia
20. Australia
21. Ungaria
22. Slovenia
23. Spania
24. Marea Britanie
25. Finlanda
26. Portugalia

Momente tensionate la Eurovision. Un spectator a urcat pe scenă: ”Către toți naziștii din presă…”

Deși are doar 25 de ani, reprezentanta Israelului în finala Eurovision 2018, Netta, are o mare experiență în muzică.

Ea este absolventă unei școli de muzică și a câștigat în acest an un popular concurs de talente în Israel. Foarte iubită de tânăra generație, Netta a adus al patrulea titlu pentru Israel la Eurovision (înainte de reușita Nettei, cea mai recentă fiind victoria Danei International in 1998 – primul artist transsexual care a câștigat Eurovision).

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.