Isărescu, atac la Vâlcov: ”Să dea o ordonanță de urgență să trăiască românii mai bine”

Liviu Dragnea FOTO: psd.ro
Liviu Dragnea și Mugur Isărescu FOTO: psd.ro

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, a răspuns acuzațiilor făcute de consilierul premierului României, Darius Vâlcov, care a declarat că BNR manipulează dobânzile.

”Aceste formulări că se joacă cineva cu dobânzile, că sunt manipulate, sunt mai mult decât periculoase. Pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire pe teancul de rapoarte. Este dureros că mulți nici nu le citesc și ies și fac diverse acuzații”, a declarat Mugur Isărescu.

Șeful Băncii Naționale a mai spus că PSD și ALDE s-au lansat într-un ”atac jalnic asupra BNR”.

”S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total iresponsabilă. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar vă dați seama cât de porniți erau să atace BNR”, a mai declarat Isărescu.

”Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ. Păi să vină cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, că dacă nu, le punem o taxă”, a mai spus guvernatorul BNR.

Darius Vâlcov, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanță, este omul care face bugetul României, încă neadoptat pentru anul în curs.

Au existat numeroase zvonuri care îl dau pe Vâlcov drept posibil înlocuitor al lui Mugur Isărescu la conducerea BNR:

”Nu (n.r. – țintesc postul de guvernator al BNR). Eu cred că şi domnul Isărescu şi eu nu putem să ţintim acest post pentru că în momentul în care ai nişte lucruri nerezolvate din spate este bine să nu te duci să încerci la Banca Naţională”, a declarat Vâlcov.