Irina Begu este nominalizată la Heart Award, premiul acordat celei mai sufletiste jucătoare de tenis

Românca Irina Begu a fost nominalizată pentru Heart Award, o distincție acordată anual de Federația Internațională de Tenis, jucătoarei care arată devotament, curaj și sacrificiu în partidele internaționale.

Irina Begu (24 de ani, locul 35 mondial) a primit această nominalizare în urma evoluțiilor excelente pe care le-a avut la Galați, în meciul de Fed Cup cu Spania.

Dacă Simona Halep a reușit doar o victorie în confruntarea de la Galați, Irina Begu a contribuit cu două puncte la victoria cu scorul de 3-2 a tricolorelor.

Irina a învins-o pe Silvia Soler Espinosa în ultimul meci de simplu, când ibericele conduceau cu 2-1, iar apoi a făcut pereche cu Monica Niculescu în confruntarea de dublu, unde a obținut punctul decisiv.

În cele patru ore state pe teren, Irina s-a luptat exemplar pentru fiecare minge și a adus o victorie care părea destul de improbabilă, după ce Simona Halep pierduse confruntarea cu Garbine Muguruza.

România va disputa barajul pentru revenirea în elita tenisului feminin mondial în Canada, la mijlocul lunii aprilie.

Nu este pentru prima oară când o româncă este nominalizată la Heart Award. Anul trecut, Simona Halep a câștigat distincția pentru zona Europa/Africa a Cupei Federației.

Atunci, cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României a revenit spectaculos după eșecul suferit în fața unguroaicei Timea Babos, învingându-le pe britanica Johanna Konta și pe ucraineanca Elina Svitolina, puncte care au propulsat România spre barajul pentru Grupa Mondială II.

Premiul Heart Award constă într-un cec de 10.000 de dolari, pe care câștigătoarea îl va dona unei organizații caritabile la alegere.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

În pat cu dușmanul. Fuga dintr-o închisoare fără gratii, după 24 de ani
Doi astronauți gemeni, implicați într-un proiect spectaculos
Premieră istorică în România. Un observator a descoperit o explozie stelară dintr-o altă galaxie

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.