Irina Begu a lasat-o singură pe Simona Halep la Australian Open

Aventura Irinei Begu la turneul de Grand Slam de la Australian Open a luat sfârșit. Românca a pierdut clar în turul doi în fața cehoaicei Petra Kvitova, în două seturi scurte: 1-6, 3-6!

Cehoaica, favorită 8 la Melbourne, nu i-a dat nicio șansă Irinei Begu, care ajunsese în runda secundă a turneului, după ce nemțoaica Andrea Petkovic a abandonat în timpul duelului din primul tur.

Begu n-a avut nicio șansă în fața Kvitovei, care a dominat jocul cu loviturile sale puternice și extrem de bine plasate.

Odată cu eliminarea bucureștencei, Simona Halep rămâne singura reprezentantă a României pe tabloul feminin de simplu de la Australian Open 2019.

Liderul mondial joacă mâine dimineață pentru un loc în turul al treilea cu americanca Sofia Kenin. Simona Halep, finalistă anul trecut la Melbourne, are un parcurs plin de ”primejdii” încă din prima fază a turneului de Grand Slam din Emisfera sudică.

După victoria chinuită din prima rundă, cu Kaia Kanepi, din Estonia, Halep va încrucișa racheta cu talentata Kenin (20 de ani), iar apoi ar putea să le întâlnească, pe rând, pe cele două surori Williams: Venus, în turul 3, respectiv Serena, în ”optimi”.

Marius Copil joacă și el joi dimineața pentru un loc în turul 3 la Australian Open. Adversarul arădeanului este belgianul David Goffin, cap de serie 21.