Iranul a lansat 300 de drone și rachete spre Israel. 99% au fost interceptate și doborâte

Foto: Captură CBN News

Armata Israelului a anunțat că 99% din cele 300 de drone și rachete lansate de Iran au fost interceptate și doborâte înainte de a intra în spațiul israelian, relatează BBC.

Aseară, Israel a transmis că Iranul a lansat un atac cu drone și că acestea urmau să ajungă în Israel în jurul ore 2:00 dimineața.

Atacul este o răzbunare pentru un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, Siria. 7 militari, inclusiv un comandant, au murit în atacul din 1 aprilie.

Mai multe videoclipuri apărute online arată explozii deasupra Ierusalimului, în timp ce apărarea antiaeriană încearcă să doboare dronele și rachetele.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au transmis că 99% dintre drone și rachete au fost doborâte înainte de a intra în spațiul aerian. Reprezentanții IDF au transmis că un număr mic de drone și rachete au căzut pe teritoriul statului israelian, inclusiv la o bază militară din sudul Israelului. O persoană a fost rănită în atac.

Președintele Joe Biden a declarat că SUA au ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele lansate.

Este pentru prima dată când Teheranul atacă direct Israelul, după ani de zile în care a purtat război prin intermediari, inclusiv prin grupările teroriste Hezbollah și Hamas.

Misiunea Iranului la ONU a citat prevederile din Carta Națiunilor Unite cu privire la dreptul statelor la autoapărare, și a transmis că consideră „chestiunea încheiată”. Cu toate acestea, a avertizat că va folosi mai multă forță dacă Israelul va răspunde.

Israelul nu a recunoscut oficial că s-ar fi aflat în spatele atacului din 1 aprilie de la consulatul iranian din Siria.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version