ÎPS Teodosie: „Sunt oameni care merg la mare total dezbrăcați, cu tot cu copii. Mi se pare o rușine, de neacceptat”

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că turiștii trebuie să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde cuvine și să meargă la plajă în familie.

„Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Aici mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus Teodosie.

ÎPS Teodosie mai spune că dacă mergi la mare „cu bunăcuviință, pentru sănătate, nu e păcat”.

Cum să fie păcat? E un tratament. Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

În urmă cu aproape o săptămână, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut declarații împotriva educației sexuale în școli, care va fi introdusă în programa școlară începând de anul viitor.

„Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual şi părinţii pănă acum i-au păzit pe copii să nu îşi dezvolte nişte instincte fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului, care a refuzat să respecte în mod repetat restricțiile în timpul pandemiei de COVID-19, crede că situația poate fi rezolvată doar de specialiști.

„Se vorbeşte că trebuie să ne ghidăm după profesionişti, după specialişti. Cei mai importanţi specialişti pentru viitorul copiilor noştri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor cu profesionalism, părinţii, duhovnicii, psihologii, psihanaliştii şi chiar filosofii cei curaţi cu credinţă, toţi pot să contribuie”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.