ÎPS Teodosie își dă cu părerea despre educația sexuală: ”Este anomalie”

teodosie arhiepiscopul tomisului
teodosie arhiepiscopul tomisului

Controversatul Arhiepiscop al Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a făcut declarații împotriva educației sexuale în școli, care va fi introdusă în programa școlară începând de anul viitor.

”Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual şi părinţii pănă acum i-au păzit pe copii să nu îşi dezvolte nişte instincte fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul Tomisului, care a refuzat să respecte în mod repetat restricțiile în timpul pandemiei de COVID-19, crede că situația poate fi rezolvată doar de specialiști.

”Se vorbeşte că trebuie să ne ghidăm după profesionişti, după specialişti. Cei mai importanţi specialişti pentru viitorul copiilor noştri sunt cei care se ocupă de acest viitor al lor cu profesionalism, părinţii, duhovnicii, psihologii, psihanaliştii şi chiar filosofii cei curaţi cu credinţă, toţi pot să contribuie”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.