ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a criticat pe cei care mănâncă fructe de mare în timpul postului.
„De câte ori este dezlegare în Postul Mare la brânză și la ouă? Niciodată! Dar la pește este, la Buna Vestire și la Intrarea în Ierusalim. În Postul Crăciunului, de atâtea ori este dezlegare la pește, după intrarea în biserică este dezlegare la pește sâmbăta și duminica și la sărbătorile mari, până la 20 decembrie, de Sfântul Ignatie.
Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu pot. Nu prea-s de acord cu gângăniile, așa-numitele fructe de mare. E o păcăleală cu aceste fructe de mare. Care sunt animale, cum să fie fructe dacă mișcă?
Care adună toxine… Este o șmecherie pe care o folosesc mulți. Unii le mănâncă de mare plăcere, eu nu pot de jenă, nici cu ochii, nu le pot…”, a spus ÎPS Teodosie, într-un interviu pentru Radio Dobrogea.
Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși începe pe 27 februarie și va fi până pe 15 aprilie, urmând ca pe 16 aprilie să fie se sărbătorească Învierea lui Iisus. În Postul Paștelui credincioșii se abțin de la alimentele interzise: carne, ouă, pește, brânză, lapte și alte produse de origine animală.
În Postul Paștelui există două dezlegări la pește, pe 25 martie, când se sărbătorește Buna Vestire și pe 9 aprilie, când este Duminica Floriilor.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: