IPS Teodosie: Fructele de mare nu sunt de post

DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)
DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a spus că fructele de mare nu sunt de post, ci sunt niște ființe și a adăugat că „este un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”.

Declarația lui Teodosie a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea. Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat dacă fructele de mare sunt de post, așa cum sunt considerate de bisericile din Grecia și din Rusia.

„E foarte limpede că nu sunt de post pentru că sunt niște ființe chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și în brânză? Nici vorbă de așa ceva. Este un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe din lăcomie”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

În urmă cu o lună, Arhiepiscopul Tomisului a cerut ca Dobrogea să redevină mitropolie, cum a fost în secolul al V-lea e.n.

„Am început, am făcut demers, am înregistrat la Patriarhie, la cancelaria Sfântului Sinod, o adresă, săptămâna trecută, cu această dorinţă şi cu enumerarea argumentelor şi sigur se fac paşi în care argumentele să fie puse în lumină. N-am fost contrazis de Preafericitul care a primit această sesizare şi sigur urmează nişte trepte.

Noi nu facem mitropolia ca o fantomă dintr-o dată, ci să urmeze toate demersurile canonice care trebuie să pună în evidenţă acest scaun mitropolitan care este înscris şi în canoanele organizatorice ale sinoadelor ecumenice”, a declarat Teodosie. La întrebarea dacă doreşte să ajungă patriarh, înaltul prelat a răspuns: „Nu. Nu mi-am dorit să ajung nici ierarh, dar a fost chemarea lui Dumnezeu”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.