ÎPS Teodosie, anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

teodosie arhiepiscopul tomisului
teodosie arhiepiscopul tomisului

Arhiepiscopul Tomisului este cercetat de Parchetul Curții de Apel Constanța, după ce pe numele său a fost făcută o plângere pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ÎPS Teodosie a încălcat de mai multe ori restricțiile impuse de autorități pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cel mai recent la slujba de Bobotează, la care au participat mai multe mii de oameni.

Plângerea penală vizează însă atitudinea generală a IPS Teodosie, de la debutul pandemiei, au menționat sursele citate de Hotnews.ro.

Plângerea penală pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor a fost declinată Parchetului Curții de Apel Constanța,

Arhiepiscopul Tomisului a contestat, la rândul său, în instanță, reglementările luate de autorități în această perioadă.

În luna noiembrie, IPS Teodosie a contestat în instanță o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență prin care erau interzise pelerinajele, astfel încât să poată fi organizat pelerinajul de Sfântul Andrei.
Arhiepiscopul Tomisului nu a primit dreptate din partea judecătorilor.

ÎPS Teodosie nu crede că pericolul reprezentat de pandemie este atât mare încât să oprească lucrările Bisericii, găsind chiar și o justificare pentru cei care se infectează cu COVID-19 la slujbele pe care le oficiază.

„Cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm”, crede înaltul prelat.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.