ÎPS Teodosie amenință autoritățile: „Niște restricții care n-au logică”

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, amenință că va chema în instanță autoritățile naționale și pe cele județene dacă vor fi interzise pelerinajele la Mănăstirea Sf. Andrei, la sfârșitul acestei luni.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo.

Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Cine a mijlocit unirea tuturor românilor decât Apostolul românilor și așa s-a și interpretat, că pe 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și pe 1 decembrie este Ziua Națională a tuturor românilor.

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja…. vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie. Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție.

De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și m-ai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională”, a declarat IPS Teodosie, potrivit dobrogealive.ro.

Potrivit celei mai recente raportări la 24 de ore anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Constanța s-au înregistrat 970 de cazuri noi de coronavirus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.