ÎPS Teodosie: ”Am alergii și nu mă vaccinez. Vaccin mai puternic ca împărtășania nu există”

teodosie arhiepiscopul tomisului
teodosie arhiepiscopul tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a declarat că nu se vaccinează împotriva COVID-19 și crede că preoții nu ar trebui să recomande vaccinul pentru că ”nu sunt medici”.

ÎPS Teodosie, un aprig contestatar al restricțiilor impuse de Guvern din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat că nu se vaccinează pentru că are alergii.

”Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri”, a declarat Teodosie, într-o conferință de presă.

„Mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a mai spus arhiepiscopul Tomisului.

El și-a continuat discursul anti-vaccinist spunând: ”Nu este obligatoriu şi mai ales că este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi.”

”Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Părerile sale sunt în contrast cu mesajul transmis de premierul Florin Cîțu, care spunea că a ajuns la un acord cu reprezentanții cultelor religioase de a transmite un apel la imunizare credincioșilor.

IPS Teodosie a mai spus că de Paște îi va împărtăţi pe credincioşi cu linguriţa tradiţională: „Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit pentru că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleaşi”.