IPS Teodosie a plecat de la aniversarea Patriarhului: „Avea slujbă la Neptun și o emisiune la radio”

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost deranjat că nu i s-a permis accesul cu mașina în curtea Patriarhiei. Șoferul său a fost nevoit să lase limuzina de lux în fața barierei și să ducă pe jos buchetul imens de flori pe care i le-a adus Arhiepiscopul teodosei în dar Patriarhului Daniel, cu ocazia aniversării a 70 de ani, potrivit G4Media.

După slujba care a durat aproximativ o oră, Arhiepiscopul Teodosie a plecat de la ceremonie. Momentul plecării ierarhului de la Constanța a avut loc chiar în timpul în care toți membrii Sfântului Sinod împreună cu invitații Patriarhului au intrat în Palatul Patriarhiei pentru a participa la momentul aniversar.

Reprezentanții Arhiepiescopiei Tomisului spun însă că IPS Teodosie nu este deranjat și că a plecat după ceremonie pentru că avea „program pastoral încărcat”.

„1. IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei și nu a intenționat să intre cu mașina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh.

2. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulțumire sau supărare, așa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat.

Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanța), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioșii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obișnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanța”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.