ÎPS Teodosie a încălcat regulile și a făcut slujbă după 23:00. Care a fost reacția Poliției

teodosie constanța
Sursa: Captură video Radio Dobrogea / Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a organizat slujba după ora 23:00 și a încălcat restricțiile impuse de carantina instituită în municipiul Constanța. Acesta a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat în Catedrala Arhiepiscopală, că mulțumește autorităților care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioșii la miezul nopții.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică.

„Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Reacția Poliției 

Poliția Constanța a transmis după slujba susținută de IPS Teodosie că forțele de ordine „au acționat în zona respectivă”, atenționând verbal persoanele prezente.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiști și jandarmi constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător.

Polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor măsurile dispuse în actualul context epidemiologic. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare”, spune Inspectoratul de Poliție Județean.

Polițiștii mai spun că „persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.