iPhone 11 versus Huawei P30 – bătălia dintre cele mai performante telefoane ale momentului

Este cunoscut faptul că iPhone 11 dar și Huawei p30 sunt două telefoane mobile de ultimă generație foarte puternice care au și costuri destul de mari la achiziție însă care se luptă pentru a câștiga simpatia publicului cu cele mai noi tehnologii disponibile.

Ne-am gândit să facem o analiză scurtă a fiecăruia dintre telefoanele mobile, fără a încerca să tragem o concluzie despre modelul pe care ar trebui să îl aleagă cineva. Cu siguranță ambele au atât puncte bune cât și puncte mai puțin bune, insa ele sunt vârful de gamă la două dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile.

iPhone 11

Atunci când vorbim de iPhone 11 poate primul un aspect important ar fi îmbunătățirea calității fotografiilor pe care le poate face, în special în întuneric beznă. Algoritmii de inteligență artificială au fost combinați cu expuneri de lungă durată și expuneri succesive care fac o treabă excelentă și rezolvă cel mai mare handicap al iPhone-urilor de până acum.

Fotografiile cu noul iPhone sunt spectaculoase iar modul portret este și el impresionant, separația de fundal fiind realizată impecabil, iar încețoșarea pare desprinsă din DSLR.

Un alt punct bun al noului telefon de la iPhone constă în autonomia bateriei care poate ajunge să țină chiar și două zile. Ecranul este și el impresionant, însă probabil cea mai mare realizare a celor de la Apple constă în implementarea celor trei camere pe partea de foto și video care fac tranziția de la un câmp vizual standard la wide foarte repede, indiferent dacă e vorba de o fotografie sau de video.

Huawei p30

Dacă am lăudat iPhone pentru modul în care face fotografii, despre Huawei p30 avem de asemenea numai cuvinte de laudă. Ca design nu este deosebit de celelalte modele de Huawei, camerele sunt așezate pe verticală și marginile ecranului sunt rotunjite.

Huawei p30 pro are senzor principal de 40 de megapixeli, fp1.6 cu stabilizare optică și un alt senzor ultra wide de 20 de megapixeli f/2.2 dar și o cameră foto de 8 megapixeli capabilă de un zoom optic de 5X și de un zoom hibrid de 10 x și chiar de un zoom digital de 50 x.

Huawei p30 este capabil să expună mai bine subiectul în fotografiile de tip portret chiar dacă fotografia nu a fost realizată în cele mai bune condiții, iar camera poate fi folosită pentru fotografii macro și permite apropierea de subiect de până la 2,5 cm. Cu siguranță partea foto-video a acestui telefon este punctul cel mai puternic.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.