Ionel Marcel Lepa, ucigașul polițistului din Timiș, a fost prins

Ionel Marcel Lepa a fost prins

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul din județul Timiș, a fost prins în dimineața zilei de marți, 4 iunie, anunță Poliția Română.

El a fost găsit într-o casă din comuna Remetea Mare din județul Timiș.

Când a fost descoperit, Lepa prezenta răni provocate de gloanțe, așa că s-a solicitat intervenția ambulanței. Potrivit poliției, rănile datau cel mai probabil de duminică, din timpul operațiunii de prindere care s-a terminat tragic pentru un polițist.

De această dată, polițiștii nu au făcut uz de armamentul din dotare. Ionel Marcel Lepa avea asupra sa un pistol.

Pistolul găsit asupra lui Ionel Marcel Lepa

Ce s-a întâmplat în timpul primei operațiuni de prindere a lui Ionel Marcel Lepa

Duminică, 2 iunie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații cu privire la faptul că Ionel Marcel Lepa, urmărit internațional, se afla într-un imobil din satul Izvin, județul Timiș.

În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea lui Lepa, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 25 aprilie 2018 de Judecătoria Lugoj, Ionel Marcel Lepa fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

Polițiștii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit casa, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și a făcut uz de armă. Un polițist a fost împușcat mortal.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un polițist și-a folosit arma, reușind să-l rănească pe urmărit, se menționează în comunicatul de presă al Poliției Române.

După producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la I.P.J. Timiș în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

De asemenea, s-a dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă) și s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei.

În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări.