Ion Ţiriac vrea să vâneze mistreţi cu orice preţ. A dat în judecată statul român

Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)
Ion Ţiriac (Wikimedia Commons)

Cel mai bogat român a demarat un proces în tribunal cu statul român, contestând încheierea înțelegerii pe care o avea cu Romsilva în privința închirierii domeniului de vânătoare de la Balc, care s-a încheiat în 2015.

Ion Țiriac susține că are în continuare dreptul să organizeze celebrele sale partide de vânătoare la Balc, cu toate că înțelegerea de închiriere s-a încheiat anul trecut.

Miliardarul român susține că a bătut palma cu șefii Romsilva. Țiriac a cumpărat clădirile, a concesionat terenul și a închiriat, pentru doar 9.500 de euro pe an, toate cele o mie de hectare de pădure de la Balc, unde trăiesc peste 600 de mistreți, scrie Digi 24.

”Baza legală care a stat ca termene la întocmirea acestui contract s-a modificat între timp atât codul civil, cât și codul silvic, codul penal”, a spus Adrian Florescu, director la Direcția Silvică Bihor.

Legea specifică faptul că un domeniu de vânătoare poate fi închiriat doar pe cinci sau zece ani, în timp ce Țiriac susține că există o clauză care prevedea prelungirea înțelegerii cu alți 49 de ani.

”Ar trebui să ne despăgubească cu o sumă considerabilă”, spune Nicolae Mândrilă, avocatul societății lui Ion Țiriac, care a investit peste 5 milioane de euro la Balc.

Localnicii din Balc se alegeau cu 50 de lei pe zi în timpul vânătorii, când erau gonaci. La vânătoarea de mistreți au participat, de-a lungul anilor, personalități importante, precum Adrian Năstase, Wolfgang Porsche sau alți oameni de afaceri.

În fiecare an, aproximativ o sută de mistreți erau împușcați la Balc.

Procesul dintre Romsilva şi societatea controlată Ion Ţiriac are următorul termen în 18 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea unui român din SUA către Iohannis: „V-ați recuperat România, ne-ați pierdut pe noi”
„Salariu” record din meditaţii, obţinut de un profesor din România
O româncă, în topul celor mai de succes tineri din SUA cu o afacere de milioane de dolari