Ion Țiriac despre Simona Halep: „A jucat un meci modest”

Ion Țiriac, fostul jucător de tenis, a declarat că Simona Halep a făcut un meci modest în finala de la Roland Garros, însă meritul ei este acela că a continuat să lupte pentru câștigarea trofeului.

„Este showul Simonei Halep, a jucat un meci modest, dar este meritul ei că a stat cu adversara, nu a jucat ca joi. Meritul este 300 la sută că nu s-a lăsat”, a declarat Ion Ţiriac pentru news.ro.

„Mi-a fost teamă înaintea primului set. Am spus că rezultatul va fi 6-1, 6-2 pentru una dintre cele două jucătoare. Dar după al doilea set, eram convins că dacă Simona va câştiga primul sau al doilea game, o să câştige cu 6-0 sau 6-1. Şi aşa a fost”, a mai declarat el pentru site-ul italian ubitennis.com, potrivit digisport.ro.

Ion Țiriac: „Simona trebuia să deschidă terenul mai mult”

„De la mijlocul celui de-al doilea set, mingea a circulat mai mult. Joi, contra Muguruzei, reverul său a fost mai rapid decât cel al lui Nadal, dar azi a fost cu totul alt meci. Stephens nu e devastatoare cu nicio lovitură, dar trimite înapoi orice minge. Simona trebuia să deschidă terenul mai mult şi nu a făcut-o. S-a mulţumit să dea mingea înapoi. Apoi, a jucat 2 metri în spatele liniei, inadmisibil. Cu Muguruza nu a făcut-o, pentru că ştia că va pierde”, a explicat Ion Țiriac.

Simona Halep a câștigat sâmbătă, 9 iunie, primul său titlu de Grand Slam din carieră, pe zgura de la Roland Garros. De asemenea, ea va rămâne și numărul 1 mondial, poziție pe care și-o asigurase odată cu victoria din semifinale împotriva ibericei Garbine Muguruza.

Ea a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens, pe care o mai învinsese în 5 dintre cele 7 întâlniri precedente.

Anterior, Simona Halep a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 în fața rusoaicei Maria Sharapova și în 2017 în fața jucătoarei Jeļena Ostapenko din Letonia.

Simona Halep este a doua jucătoare din România care câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Ruzici. În urmă cu 40 de ani, Ruzici câștiga tot turneul pe zgură de la Roland Garros.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.