Ion Țiriac l-a criticat public pe Roger Federer

Sursa foto: SpecialWindler & Bobby Voicu / Wikimedia Commons

Omul de afaceri român Ion Țiriac este dezamăgit că marele campion elvețian a decis să renunțe complet la sezonul de zgură din acest an. Ajuns la 35 de ani, Federer preferă să se concentreze pe sezonul pe iarbă și hard.

„Pe Federer l-am aşteptat la Monte Carlo, la Madrid şi la Roma. În cariera sa şi-a făcut mereu treaba, dar acum e diferit! Joacă din când în când şi nu putem conta pe el. Federer e un campion extraordinar. Din păcate, e bun pentru tenis, dar nu aşa bun pentru circuit, deoarece joacă foarte puţin chiar şi pentru vârsta lui. Baza în tenis nu stă doar în turneele de Grand Slam, dar şi în cele nouă de Masters. Pentru că sunt 12 săptămâni pe an în care sunt mai vizibili decât la Grand Slam, 80% din bani vin de aici”, a spus Țiriac în timp ce se afla la Geneva, chiar în țara natală a lui Federer, relatează tennis.com.

Federer, care a câștigat o singură dată turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, a ales să renunțe la sezonul pe zgură din acest an. Printre turneele de la care elvețianul a lipsit se numără și cel de la Madrid, patronat chiar de Ion Țiriac.

Roger Federer a avut o revenire fantastică în acest an, câștigând Australian Open, dar și turneele de la Indian Wells și Miami.

Elvețianul, care în august împlinește 36 de ani, are 91 de titluri la simplu în întreaga sa carieră și un palmares de 1099 de meciuri câștigate și doar 246 pierdute. În privința turneelor de Mare Șlem, Federer a câștigat 5 trofee Australian Open, 7 titluri supreme pe iarba de la Wimbledon și are 5 succese la US Open. Titlul care îi lipsea, cel de la Roland Garros, a fost cucerit o singură dată, în 2009.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.