Ion Iliescu a fost internat la Spitalul Elias

Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Fostul președinte Ion Iliescu a fost internat la Spitalul Elias pentru analize. Potrivit reprezentanților Spitalului, Iliescu a ajuns pentru investigații medicale „în contextul unui sindrom febril recent instalat”.

Medicii spun că starea de sănătate a lui Ion Iliescu „evoluează favorabil”, iar „investigațiile și tratamentul vor fi continuate în condiții de internare”.

La începutul lunii aprilie, a fost operat de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la Spitalul C.C. Iliescu din Capitală. Pericardita este o inflamaţie a pericardului, învelișul subțire, format din două membrane, care acoperă inima.

Tamponada pericardică înseamnă imposibilitatea inimii de a pompa sângele și de a-l îndrepta spre sistemul intern de vene și artere. Când se acumulează mai mult lichid, presiunea internă a inimii crește.

Fostul președinte are 89 de ani și a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi, una dintre operații fiind făcută la Paris în 2007.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.