Ion Iliescu a fost dus de urgență la spital

Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu
Ion Iliescu FOTO: Ionuț Fantaziu

Ion Iliescu a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu” din București. Reprezentanții spitalului au transmis că familia lui Ion Iliescu nu dorește să se facă publice informații despre starea de sănătate a acestuia.

Sorin Oprescu, medicul lui Iliescu, a declarat la Antena 3 că i se fac analize amănunțite și că diagnosticul confirmat este cel de pericardită. Fostul președinte ar urma să fie supus unei operații pe cord.

Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a mai fost operat la inimă și are montate stenturi. Una dintre operații a fost făcută la Paris, în 2007. De asemenea, fostul președinte a mai fost operat și pentru un polip la colon, în 2012, la Spitalul Elias din București.

Fostul lider al PSD a fost președinte al României între 1990 – 1992, 1992 – 1996 și 2000 – 2004.

Anul trecut, în luna decembrie, a fost inclupat în dosarul Revoluției din 1989. Este acuzat, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil (Cico) Dumitrescu, de crime împotriva umanității.

Iliescu a fost trimis în judecată în iulie 2017 în Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, alături de fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale și Mugurel Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Aceștia sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, în urma reprimării violente a manifestației din Piața Universității din iunie 1990. Atunci și-au pierdut viața patru persoane, trei au fost rănite prin împușcare, iar peste 1.200 de oameni au fost vătămați corporal sau lipsiți de libertate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.