Iohannis: ”Trebuie să luăm măsuri pentru a reduce mobilitatea populației”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României le-a cerut prefecților, într-o videoconferință, să aplice ferm măsurile restrictive asupra populației, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Klaus Iohannis le-a cerut ”fermitate” polițiștilor în implementarea noilor restricții, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție și interzicerea circulației pe timpul nopții.

”Mă aștept de la dumneavoastră, cei din Prefectură, cei din Poliție, Jandarmerie, să fiți foarte fermi. Să fiți foarte fermi, fiindcă aici nu este vorba de niște măsuri politice, ca să arătăm că știm ce vrem să facem. Aici este vorba de măsuri absolut necesare de sănătate publică și în joc este viața multor români”, a spus Iohannis.

Președintele a mărturisti că știe ”că nu sunt măsuri populare”, dar a precizat că sunt ”bine gândite, corecte şi se aşteaptă la rezultate peste două, maximum trei săptămâni”.

”Trebuie să luăm măsurile adecvate, care se impun la momentul respectiv, pentru a reduce mobilitatea populației. Asta înseamnă că reducem, practic, posibilitățile de contact între persoanele infectate și persoanele sănătoase. Deja putem să observăm că măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, măsuri care, la momentul respectiv, au dus la dezbateri de tot felul, acele măsuri vedem că deja dau primele rezultate”, a adăugat președintele României.

Chiar și așa, epidemia de COVID-19 nu evoluează conform așteptărilor în România, astăzi fiind raportate din nou peste zece mii de cazuri noi și o sută de victime.

”Prea mulți, mult prea mulți români mor de această boală și atunci evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive”, a concluzionat președintele țării.