Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO

FOTO: Presidency.ro

FOTO: Presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a informat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale

„În ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, a informat Administrația Prezidențială.

Mandatul lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATo se încheie pe 1 octombrie, după ce i-a fost prelungit succesiv în contextul războiului din Ucraina.

Odată ce a primit sprijinul Slovaciei şi Ungariei, Rutte mai avea nevoie doar de susţinerea României pentru a obţine consensul asupra numirii sale în postul de secretar general al NATO. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version