Iohannis se leapădă de protocolul între MAI și BOR: ”Stați acasă! Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări!”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație înaintea întâlnirii cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Interne Marcel Vela, pe tema măsurilor ce vor fi luate în următoarele 30 de zile ale stării de urgență.

”Din păcate nu avem niciun motiv de relaxare”, a spus președintele într-o succintă intervenție televizată, adăugând: ”Cuvântul de ordine este stați acasă!”

”Este regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se întâmplă și cu un așa zis acord între MAI și BOR. Probabil intențiile sunt foarte bune dar nu s-a înțeles ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm. Explicațiile care s-au dat au fost foarte optimiste”, a declarat președintele.

Iohannis: ”Voi solicita premierului să revină asupra acestui acord”

 

”Voi solicita premierului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care să se încadreze perfect în solicitările care prelungesc starea de urgență”, a mai spus Klaus Iohannis.

”Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, același lucru pe care îl spun experții: Stați acasă! Altfel, după Sărbători vom avea înmormântări”, a concluzionat șeful statului.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Iohannis i-a convocat la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, la o zi după ce a semnat decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, pe premierul Ludovic Orban, dar și pe Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Înaintea intervenției lui Iohannis, ministrul Vela declarase la Digi24 că ”e un fake news că e un scandal și lumea e nemulțumită – președintele a fost de acord cu acest lucru, la fel ca și prim-ministrul Orban”.

”Dacă nu am fi luat această decizie, în noaptea de înviere ieșeau mulți oameni și era imposibil să fie opriți de forțele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a-i opri am fi născut multe polemici între oameni și forțe de ordine”, a adăugat ministrul de Interne.

Marcel Vela a mai spus că nu a vrut ”să se ajungă la situația asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică”.

Împotriva protocolului între MAI și Biserica Ortodoxă Română, de distribuire a luminii în noaptea de Paște, s-a pronunțat și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

„Recomand izolarea la domiciliu, recomand distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, recomand liniște sufletească și recomand niște sărbători mai altfel pentru a avea la anul niște sărbători deosebite”, a declarat Tătaru, tot la Digi24.