Iohannis retrimite Bugetul în Parlament: ”Degeaba strigă că sunt de vină alții, PSD e singurul vinovat”

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou Bugetul pe anul 2019, spunând că PSD este singurul vinovat pentru faptul că România încă nu are o lege a bugetului, deși suntem în a treia lună din an.

Criticat de rivalii din coaliția PSD-ALDE că nu a aprobat Bugetul pe 2019, amânând acordarea alocațiilor mărite pentru copii, Iohannis a spus că parlamentarii aflați la putere au găsit bani pentru partidele politice, ale căror bugete au crescut enorm în ultimii ani, dar nu pot acorda banii cuveniți minorilor.

Iată cele mai importante declarații făcute azi de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

”Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată că PSD guvernează nu doar imoral și prost, dar și neconstituțional.

Bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greșit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale.

Cel mai slab Guvern din istoria post-decembristă, un Guvern pesedist al imposturii și incompetenței, a croit un buget pe măsura sa. Este un buget care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte, dar și a legislației în domeniu.

Bugetul prezentat de PSD în acest an a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are nicio legătură cu România, cu nevoile cetățenilor și cu situația generală a țării.

Guvernul este disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, dar și bunul simț. Apar peste noapte măsuri precum Ordonanța lăcomiei sau intenția de a pune mâna pe rezerva de aur a României. PSD nu are încredere că bugetul va fi onorat și caută măsuri extreme pentru a face rost de bani.

Cetățenii și mediul privat vor deconta nota. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD-ului. Degeaba strigă PSD sus și tare că de vină sunt alții. Tot timpul de vină sunt alții. Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD-ul. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români, buna funcționare a statului și economia de piață.

Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a investițiilor din bugetele locale. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani, iar investițiile anunțate în 2019 sunt cu un miliard mai mici decât cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard!

Cine a oprit PSD-ul să facă investiții majore încă de acum doi ani? De ce din 2016 albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea în locul construirii de școli și spitale?

Guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului.

Voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire legea bugetului pe anul 2019! Faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are obligația și responsabilitatea să facă rapid aceste îmbunătățiri!”