Iohannis: „Putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite luni de zile”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă în care a atras atenția că, dacă ne relaxăm și nu mai respectăm măsurile de izolare impuse de autorități, s-ar putea să fim nevoiți să stăm și mai mult timp închiși în case, chiar luni de zile.

„Vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări unde deja se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față, noi, în România, nu suntem în această fază. La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm”, a declarat Klaus Iohannis.

„Și vreau să vă spun mai mult. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi? Fiindcă această infecție, acest virus, merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități – să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie – dacă respectăm aceste reguli, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața”, a continuat președintele.

„Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci dragii mei vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva. Deci, repet, măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare, pentru a ajunge și noi la momentul potrivit în situația să relaxăm unele dintre aceste măsuri”, a completat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.