Iohannis: ”Protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat azi, înaintea ședinței de Guvern în care va fi decisă prelungirea stării de alertă în România, că riscul epidemiologic rămâne unul foarte crescut.

”Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții”, a declarat Klaus Iohannis.

”În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a adăugat șeful statului.

”Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări”, a detaliat Iohannis.

El a făcut din nou un apel la purtatul măștii, la spălările dese ale mâinilor și la păstrarea distanței sociale.

Iohannis a vorbit și despre economie: ”Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut”.

”Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei. Pentru asta mă voi lupta acolo – împreună cu mine toată echipa României”, a adăugat liderul de la Cotroceni.