Iohannis: PNL și USR-PLUS pot fi alternativa la actuala majoritate

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi declarații de la Cotroceni și s-a referit la rezultatele alegerilor. „Peste 6 milioane de români au spus DA la referendum și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european.

Ieri a câștigat România europeană, democratică, în care justiția este și trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie nu în fruntea statului. Românii din diaspora au fost supuși unor umilințe. Cer autorităților responsabile să ia măsuri urgente ca românii din diaspora să poată vota în condiții normale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus și că este de remarcat că PNL „a obținut un vot istoric”.

„Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. E pe cale să devină cel mai important partid politic din România. E remarcabil rezultatul obținut de USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă la actuala majoritate falimentară. Dacă adună voturile, PNL cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări.

PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează. M-am bucurat și că electoratul PSD a înșeles că agenda antijustiție este greșită. De azi începe schimbarea în bine în România. Avem multe de recuperat după dezastrul produs de PSD, din justițue, economie, sănătate, educație. Avem mult de lucru, să ne apucăm”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Aseară, imediat după anunțarea exit-poll-urilor, a declarat că participarea la votul pentru alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție este una senzațională, iar referendumul a trecut cu brio.

„Dragi români, sunteți fantastici. Vă felicit. Ați participat azi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum. Participarea e senzațională. Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum. Dragi români, vă mulțumesc”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.