Iohannis, mesaj pentru apărarea Justiției

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat la Palatul Cotroceni pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii (INM) și i-a sfătuit să nu se lase influențați de tentativa celor care pun la îndoială actul de justiție și i-a asigurat de susținerea sa deplină.

Printre cei invitați să asiste la această ceremonie, devenită o tradiție în ultimii ani, a fost și ministrul Justiției, Tudorel Toader. De asemenea, au mai participat președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, președintele CSM, Simona Marcu, președintele Înaltei Curți de Justiției și Casație, Cristina Tarcea și procurorul general Augustin Lazăr.

„Învestirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii”, le-a spus șeful statului absolvenților INM.

Iohannis le-a mai transmis noilor judecători și procurori că sunt „în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic”.

„Nu uitați niciun moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției din România. (…) În aceste eforturi nu sunteți singuri. Așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare, reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră.

Alături de noi sunt românii, care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate”, a declarat Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.