Iohannis îi răspunde lui Dragnea: Are o obsesie

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns lui Liviu Dragnea, care a declarat într-o emisiune la Antena 3 că este implicat în condamnarea sa din dosarul angajărilor fictive.

Iohannis a spus despre amenințarea cu suspendarea pe care a făcut-o Dragnea că are un singur cuvânt: „Obsesie”.

„Nu sunt implicat (în condamnarea lui Dragnea-n.r) și apucături dictatoriale nu am avut niciodată, nici nu îmi propun să am. Nu l-am ascultat, nici nu cred că v-ați așteptat, dar am citit anumite știri.

E îngrijorător. Este, între timp, mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Cu această pălărie prea mare, lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, atacuri la familie, o abordare inadecvată.

Și dacă ar fi un simplu politician, aș lăsa-o așa, la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om conduce cel mai mare partid, este președintele Parlamentului și conduce, prin interpuși, Guvernul”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește acuzația că ar tergiversa intrarea în vigoare a legilor Justiției și a Codurilor Penale, Iohannis a spus că își exercită prerogativele cosntituționale, „iar sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis este implicat în condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive și a mai adăugat că suspendarea șefului statului este iminentă, doar „o minune” putând răsturna acest plan.

„La ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Dacă dintr-o dată s-ar schimba, dacă ar înțelege că mai important decât mandatul său e destinul acestei țări, lucrurile se pot schimba”, a spus liderul PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.