Iohannis: „Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”

klaus iohannis
Foto: Captură Facebook

În cadrul discuției dintre Klaus Iohannis și jurnaliști, formatori de opinie și analiști, organizată în seara zilei de marți, 19 noiembrie, președintele a sugerat că el a avut un rol salvator în ceea ce privește statul de drept din România.

„Poate o să vi se pară că sunt lipsit de modestie. Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai menționat că 70% din modificările aduse de PSD Legilor Justiției au fost anulate de acțiunile sale, prin faptul că a contestat la Curtea Constituțională multe dintre acele măsuri.

Pe de altă parte, el a admis că a fost nevoit să promulge o parte dintre legi deoarece nu mai avea voie să le întoarcă în Parlament.

Legat de organizarea referendumului pe justiție, Klaus Iohannis a spus că a organizat referendumul odată cu alegerile europarlamentare pentru a se atinge pragul de validare de 30%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.