Iohannis explică de ce refuză orice dezbatere cu Dăncilă

klaus iohannis felicitat de angela merkel
Klaus Iohannis. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook, actualul președinte al României, Klaus Iohannis, explică de ce refuză o confruntare cu Viorica Dăncilă, candidata PSD la președinția României.

Imediat după ce Iohannis și Dăncilă s-au calificat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, purtătorul de cuvânt al PSD l-a invitat pe Iohannis să participe la o dezbatere televizată cu Viorica Dăncilă, însă atât Iohannis, cât și liberalii, s-au opus unei astfel de participări.

Refuzul de a participa la o dezbatere cu contracandidata sa i-a atras numeroase critici șefului statului, atât în presă, cât și printre internauți, Iohannis fiind acuzat de lașitate și de ipocrizie deoarece, în urmă cu exact 5 ani, el îl acuza pe Victor Ponta că se ascunde de o dezbatere în fața românilor.

Astăzi, Klaus Iohannis a încercat să ofere o explicație mai detaliată a refuzului său. O reproducem mai jos:

Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.