Iohannis e ”aproape hotărât” să convoace un referendum, odată cu alegerile europarlamentare

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că este ”aproape hotărât” să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, în 26 mai.

”Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost relativ puţini entuziaşti pentru ideea asta, eu şi încă doi-trei. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

”Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis nu pare decis asupra întrebării pe care le-o va adresa românilor și așteaptă ajutor chiar din partea acestora.

”Nu vreau să fac eu un refrendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar”, a mai spus Iohannis, precizând că muncește ”foarte, foarte intens” la această idee.

”I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă”, a adăugat liderul de la Cotroceni.