Iohannis e amenințat din PSD: Putem ajunge la suspendarea președintelui

Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Olguța Vasilescu spune că se poate ajunge chiar și la suspendarea lui Klaus Iohannis dacă președintele nu nominalizează pentru funcția de prim ministru noua propunere PSD.

„Mergem la Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament.

Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluția de avarie. Se poate ajunge și la suspendarea președintelui”, a declarat Olguța Vasilescu, la TVR. Încă ministru al Muncii, Olguța Vasilescu a spus că „nu s-a discutat în interiorul PSD (n.r. tema suspendării președintelui), dar au discutat juriștii această posibilitate înainte”.

USR îi cere lui Iohannis să refuze desemnarea unui nou premier PSD

Uniunea Salvați România (USR) îi cere președintelui Klaus Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim ministru din partea PSD-ALDE și cere alegeri anticipate.

„USR consideră că retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eșecul majorității PSD-ALDE de a asigura guvernarea României. Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD”, se arată într-o reacție USR pe Facebook.

USR mai spune că România are nevoie de o „guvernare stabilă, cinstită și competentă, care să funcționeze în interesul societății, nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și politicienii penali ai PSD și ALDE”.

Reacția lui Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat înainte de ședința din PSD că „atât Dragnea, cât și Tudose sunt la fel și reprezintă un rău pentru această țară”.

„Nu mă interesează dacă va câștigă Dragnea sau dacă va câștiga Tudose în meciul dintre ei doi. Este a treia oară într-un an de guvernare când PSD creează o criză politică gravă.

După criza OUG 13, după demiterea Guvernului Grindeanu, iată că PSD generează o nouă criză guvernamentală cu consecințe extrem de grave asupra vieții de zi cu zi a românilor.

Poziția PNL e simplă și clară: PSD dăunează grav României. Singura soluție ca să ne revenim este ca PSD să dispară de la guvernare! România nu mai poate să meargă înainte în acest fel. PNL va face toate demersurile posibile ca să pună punct acestei puteri nocive”, a declarat Ludovic Orban.

Reacția lui Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP și senator, a spus despre Liviu Dragnea că este „bolnav de putere”, după ce s-a luat decizia în PSD de retragere a sprijinului pentru Mihai Tudose.

„Daddy (n.r. Liviu Dragnea), vezi că România se află într-o zonă cu tensiuni militare, într-o Uniune Europeană aflată în plin proces de reașezare, proces la care noi nu participăm pentru că n-avem timp. Nu mai vorbim de deprecierea monedei națională, de creșterea dobânzilor, de stoparea investițiilor directe etc.

Totuși, în lumea democratică, schimbarea guvernelor are o logică ce vizează interesul național și nu ambițiile unui Daddy. Dragnea a reușit să facă din România o țară care se îndreaptă cu mare viteză către „ape mici” unde poate eșua”, a reacționat Traian Băsescu pe Facebook.