Iohannis, după incendiul de la Piatra Neamț: Vin din biserică, toți ne-am rugat pentru victime

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

Klaus Iohannis a făcut declarații la ieșirea din biserică, unde s-a rugat pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică!

Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie și în alte părți din țară, președintele președintele Klaus Iohannis: „Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți”.

Mulți medici atrag atenția că Secțiile ATI sunt suprasolicitate, aparatura din Secțiile ATI, și că astfel de tragedii s-ar putea întâmpla și în alte locuri, a continuat jurnalistul.

„Da, din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”, a răspuns Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.