Iohannis: ”Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze pentru o declarație pe care o făcuse ieri, în Piața Universității, unde a depus o coroană de flori, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la ”fenomenul Piața Universității” și de la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Iată ce a spus Iohannis: ”Virusul este în comunitate. Orice raţiune normală ne spune să fim precauţi. În faţa unei boli, eşti precaut sau eşti prost, una din două”.

La câteva zeci de minute după ce a făcut declarația, președintele a revenit cu scuze:

”Dacă cineva s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt sau pacienți sau care au fost afectați de boală. Am vrut să atrag atenția asupra manipulării pentru că era vorba despre oameni care sunt informați și mi se pare inadmisibil ca o persoană care cunoaște datele să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol”.

Președintele a spus că românii nu ar trebui să îi asculte pe ”unii care umblă prin spațiul public și spun că cineva a ascuns datele și că trebuie să ne relaxăm cu toții”.

”Acești oameni care cunosc datele încearcă să manipuleze. Să nu dăm crezare informațiilor false și manipulărilor. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13. Încă odată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, dar cred că și eu trebuie să atrag atenția asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice în încercarea de a aduna voturi pentru că vin alegeri”, a adăugat președintele, care, în același timp, laudă cu fiecare ocazie felul în care Guvernul PNL a condus țara în ultimele luni.

Iohannis susține prelungirea stării de alertă, într-o variantă cu mai puține restricții: ”Sigur, măsurile de relaxare vor fi luate, nu ne gândim să ne întoarcem în timp, dar trebuie să fim prudenţi”.