Iohannis consultă Parlamentul pentru un referendum „mai puternic”

FOTO: presidency.ro klaus iohannis
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va invita parlamentarii la o nouă consultare care să lărgească aria de cuprindere a referendumului, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”. De asemenea, președintele a mai cerut Guvernului să nu mai dea ordonanțe de urgență în domeniul justiției până când nu se va cunoaște voința suverană a poporului.

Klaus Iohannis a atacat din nou PSD-ul. „Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eșuat. Mult promisele spitale, în special spitalele regionale, nu mai există nici măcar pe hârtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele și în sertarele ministerului de resort. Economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD.

Dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiției nu se termină, nu se mai termină! Un asalt constant, continuu, care a început cu Ordonanța 13, care a scos sute și sute de mii de români în stradă. Acea Ordonanță 13, prin care pesediștii au vrut, dintr-o lovitură, să scape de justiție, să-și albească dosarele. Au vrut atunci să dea amnistie și grațiere.

Tema nu numai că nu a fost abandonată de PSD, este păstrată în continuare, și în continuare pesediștii își doresc amnistie și grațiere pentru corupți. Această temă trebuie clarificată. Eu nu pot să accept să existe amnistie și grațiere pentru corupți!

O imensă problemă a apărut pe parcursul guvernărilor pesediștilor și, între timp, știm ce vrea PSD și cum acționează. Această imensă problemă, în felul în care guvernează PSD, sunt ordonanțele de urgență, ordonanțele de urgență care se dau într-un mod, de obicei, total netransparent, fără consultări prealabile, fără a exista o claritate de ce trebuie să se dea ordonanță de urgență. Și asta se întâmplă inclusiv în domenii extrem de sensibile.

PSD guvernează prin ordonanțe de urgență în zona justiției, în zona politicii penale a statului român, or acest lucru nu se poate tolera mai departe”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a spus că o reconsultare a Parlamentului este necesară, pentru „lărgirea ariei de cuprindere a referendumului”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.