Iohannis: Azi depășim 100.000 de vaccinări într-o zi

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce privește campania de vaccinare și că s-a intrat într-o fază nouă a imunizării, în care s-a renunțat la birocrație. Președintele a mai spus că România va depăși numărul de 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID, potrivit informațiilor primite de la Valeriu Gheorghiță.

Iohannis a fost la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Constanța, despre care a spus că este organizat „impecabil, cu toate că este în condiții de container, deci centru improvizat”.

„Este un lucru excelent. Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur și simplu, prezenta și se vaccinează.

Am renunțat, practic, la toată birocrația și, începând din această săptămână, din sfârșitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunț prealabil, fără înscriere pe platformă.

Oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina. Suntem în situația foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă.

În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare și nu cred că sunt multe locuri unde cetățenii se pot duce, pur și simplu, la vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.