Iohannis: ”Avem motive pentru un optimism moderat”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele României a spus că a fost domolită creșterea cazurilor noi de coronavirus și că ne aflăm pe un ”platou” al epidemiei.

”Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou”, a declarat președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

”Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”, s-a fălit președintele.

Iohannis le-a cerut românilor să aibă răbdare.

”Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a completat acesta.

Președintele a vorbit și despre campania de vaccinare, precizând că a convocat deja o întâlnire pentru a pune la punct toate detaliile acestei operațiuni complicate.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.